Läsar-recept

Wallenbergare med gräddsås

Du behöver 1 kg kalvfärs 2 st ägg 1.5 dl grädde 2 msk dijonsenap salt svartpeppar paprikakrydda 2 dl strömbröd Sås: 3 dl vatten 3...


0 portioner

Du behöver

  • 1 kg kalvfärs
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl grädde
  • 2 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • paprikakrydda
  • 2 dl strömbröd

Sås:

3 dl vatten
3 dl grädde
2 msk kalvfond
1 msk soja
0.5 msk lingonsylt
salt
svartpeppar
paprikakrydda
maizenaredning

Gör så här

1
Sätt ugnen på 180 grader.

2

3
Blanda alla ingredienserna i en bunke. Forma till biffar och rulla i ströbröd. Stek biffarna ett par minuter på varje sida så de får fin färg. Lägg dem i en ugnssäker form och låt dem gå klara i ugnen.

4

5
Häll vattnet till såsen i pannan och sila sedan över vätskan till en kastrull. Tillsätt grädden och de övriga ingredienserna och låt koka upp, smaka av med kryddorna och red den till önskad konsistens.

6

7
Servera med potatismos, ärtor och lingonsylt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top