Du behöver
- 1 st smördegskrustader ask frysta
- 1 st fänkål medelstor
- 1.5 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl gräddmjölk
- 1 dl vispgrädde
- salt tabasco eller kajennpeppar
- 1 st ask skaldjursmix i lag (400 g)
- bladsallad och limefrukt
Gör så här
1
Grädda krustaderna enligt anvisning på förpackningen. De kan gräddas dagen före om man så vill.
2
Klipp bladvipporna av fänkålen och spara till garnering. Klyv fänkålen, skiva halvorna så tunt som möjligt och förväll dem 3–5 minuter i kokande, saltat vatten. Sila av, spola hastigt med kallvatten och låt droppa av.
3
Smält smöret i en kastrull, rör ner mjöl och vispa i gräddmjölken. Späd med mer om stuvningen blir för tjock. Koka 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt och tabasco eller kajennpeppar. Vänd ner fänkål och avsilad skaldjursmix, men sjud inte mer.
4
Skeda stuvingen i krustaderna, garnera med fänkålsvippor och tunna limeskivor.
5
Servera förrätten ljummen med bladsallad.