Volauvent med skaldjursstuvning

Du behöver 1 st smördegskrustader ask frysta 1 st fänkål medelstor 1.5 msk smör 1 msk vetemjöl 2 dl gräddmjölk 1 dl vispgrädde salt tabasco...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st smördegskrustader ask frysta
  • 1 st fänkål medelstor
  • 1.5 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl gräddmjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • salt tabasco eller kajennpeppar
  • 1 st ask skaldjursmix i lag (400 g)
  • bladsallad och limefrukt

Gör så här

1
Grädda krustaderna enligt anvisning på förpackningen. De kan gräddas dagen före om man så vill.

2
Klipp bladvipporna av fänkålen och spara till garnering. Klyv fänkålen, skiva halvorna så tunt som möjligt och förväll dem 3–5 minuter i kokande, saltat vatten. Sila av, spola hastigt med kallvatten och låt droppa av.

3
Smält smöret i en kastrull, rör ner mjöl och vispa i gräddmjölken. Späd med mer om stuvningen blir för tjock. Koka 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt och tabasco eller kajennpeppar. Vänd ner fänkål och avsilad skaldjursmix, men sjud inte mer.

4
Skeda stuvingen i krustaderna, garnera med fänkålsvippor och tunna limeskivor.

5
Servera förrätten ljummen med bladsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top