Vitlöksmarinad till kött

Du behöver 1 kruka salvia timjan eller basilika 2 st vitlöksklyftor skivade 2 msk citronsaft färskpressad 1.5 msk kinesisk soja 1 dl olivolja 0.5 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kruka salvia timjan eller basilika
  • 2 st vitlöksklyftor skivade
  • 2 msk citronsaft färskpressad
  • 1.5 msk kinesisk soja
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl rött vin
  • 0.5 dl flytande honung
  • salt och peppar

Gör så här

1
Hacka den färska kryddan grovt. Blanda den med övriga ingredienser. Lägg ner köttet och låt det marinera ett par timmar.

2
Låt marinaden rinna av och grilla köttet ett par minuter på varje sida.


Kommentar:
Den här marinaden passar till både lamm och gris. Lämplig till 6-8 lammkotletter eller 6-8 bitar fläskkarré

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top