Du behöver

  • 650 g strömming rensad
  • Lag:

  • 5 dl vatten
  • 1.25 dl ättiksprit 12%
  • 1 msk salt
  • Sås:

  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 15 st vitpepparkorn grovstötta
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 tsk salt

Gör så här

1
Dra loss skinnet från strömmingsfiléerna. Blanda vatten, ättiksprit och salt och lägg i strömmingen. Låt den ligga i lagen 6-8 timmar. Ta upp filéerna och låt dem rinna av ordentligt.
2
Blanda samman majonnäs, gräddfil, stött peppar, pressad vitlök, dill, gräslök och salt. Varva sås och filéer. Börja och avsluta med sås. Ställ i kylskåp i 2 dygn före servering.

Kommentar:
Vitlök är inte så vanlig på julbordet. Men här har den hittat hem i den goda, gravade strömmingen. Det här receptet är en del av Hemma bästs julbord 1998. För fler recept klicka på länkarna!


Recept // Fler fiskrecept