Du behöver
- 1.5 l vatten
- 1 tärning hönsbuljong
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1.5 tsk salt
- 0.5 st vitkålshuvud ca 750 g
- 250 g nötfärs
- 1 msk smör
- 1 st vitlök riven
- 2 dl grekisk yoghurt eller lättcreme fraiche
- hackad persilja
Gör så här
Koka upp vatten med buljong, peppar och salt. Skär vitkålen i 2 centimeter tjocka skivor och skär dem i bitar på tvären. Koka kålen mjuk i vattnet, 20–30 minuter. Bryn köttfärsen i smör, lägg i vitlöken och låt den steka med på slutet. Vänd ner köttfärsen i soppan. Salta och peppra. Servera med en klick yoghurt eller creme fraiche i tallrikarna och strö på nyhackad persilja eller timjan.
Läsarrecept av Susanne Nilsson.