Vita bönor i senapssås

Du behöver 3 dl bönor torkade vita Sås: 4 msk senap stark, söt 1 msk strösocker 1 msk vinäger 1.5 tsk örtsalt 2 krm svartpeppar...


8 portioner

Du behöver

  • 3 dl bönor torkade vita

Sås:

4 msk senap stark, söt
1 msk strösocker
1 msk vinäger
1.5 tsk örtsalt
2 krm svartpeppar
1 dl olja

Till garnering:

lök finhackad röd

Gör så här

Blötlägg och koka bönorna enligt anvisning på förpackningen. Vispa senap, socker, vinäger, salt och peppar med oljan som droppas i lite i taget. Blanda med bönorna och låt allt stå kallt en stund innan serveringen. Toppa med rödlöken.


Kommentar:
Rätten ingår i en grön julbuffé för vegetarianer. Recepten är beräknade till ett julbord för 8 personer. Recepten är framtagna av Gabriella och Jim Terneborg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top