Vit vallmotryffel

Du behöver citron skal av en 1 dl vispgrädde 1 tsk honung 200 g vit choklad 1 msk blå vallmofrön 200 g vit choklad till...


20 portioner

Du behöver

  • citron skal av en
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk honung
  • 200 g vit choklad
  • 1 msk blå vallmofrön
  • 200 g vit choklad till doppning
  • vallmofrö till dekor

Gör så här

1
Skölj citronen noggrant och skala av det yttersta gula skalet med hjälp av en potatisskalare. Koka upp citronskalet tillsammans med grädde och honung i en liten kastrull.

2

3
Låt det sedan stå och dra i 15 minuter så att citronsmaken utvecklas. Hacka under tiden chokladen ganska fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden på nytt, sila bort citronskalet och häll den heta blandningen över chokladen. Rör tills all choklad smält och låt tryffeln svalna i rumstemperatur.

4

5
Blanda då ner vallmofröna och låt tryffeln stelna i kylskåpet. När smeten hårdnat tar du ut runda kulor med hjälp av till exempel ett kuljärn.

6

7
Bryt chokladen till doppningen i mindre bitar och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Doppa de kylskåpskalla tryffelkulorna i chokladen och dekorera med vallmofrön. Låt stelna och förvara sedan i kylskåp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top