Du behöver
- citron skal av en
- 1 dl vispgrädde
- 1 tsk honung
- 200 g vit choklad
- 1 msk blå vallmofrön
- 200 g vit choklad till doppning
- vallmofrö till dekor
Gör så här
1
Skölj citronen noggrant och skala av det yttersta gula skalet med hjälp av en potatisskalare. Koka upp citronskalet tillsammans med grädde och honung i en liten kastrull.
2
3
Låt det sedan stå och dra i 15 minuter så att citronsmaken utvecklas. Hacka under tiden chokladen ganska fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden på nytt, sila bort citronskalet och häll den heta blandningen över chokladen. Rör tills all choklad smält och låt tryffeln svalna i rumstemperatur.
4
5
Blanda då ner vallmofröna och låt tryffeln stelna i kylskåpet. När smeten hårdnat tar du ut runda kulor med hjälp av till exempel ett kuljärn.
6
7
Bryt chokladen till doppningen i mindre bitar och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Doppa de kylskåpskalla tryffelkulorna i chokladen och dekorera med vallmofrön. Låt stelna och förvara sedan i kylskåp.