Vit sparris med varmrökt lax

Du behöver 3 st ägg 1 msk dijonsenap 1 st citron saften salt, peppar 0,5 dl olivolja 1 kruka körvel 1 näve gräslök 8 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 st citron saften
  • salt, peppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 kruka körvel
  • 1 näve gräslök
  • 8 st vita sparrisstjälkar
  • 200 g varmrökt lax

Gör så här

1

Koka äggen tills de är hårdkokta. Skala och hacka dem fint och lägg dem i en skål. Mosa dem lätt med en gaffel.

2

Rör samman senap, saften ur citronen, salt och peppar. Blanda i oljan lite i taget till krämig konsistens.

3

Spara lite körvel till garnering och hacka resten. Hacka gräslöken. Blanda samman örter och dressing med äggen.

4

Skala sparrisen med en potatisskalare. Koka i lättsaltat vatten i 4 minuter. Kyl den i kallt vatten.

5

Lägg upp sparrisen på tallrikar. Lägg på bitar av varmrökt lax över sparrisen. Toppa med vinägretten och garnera med körvel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top