Du behöver
- 3 st ägg
- 1 msk dijonsenap
- 1 st citron saften
- salt, peppar
- 0,5 dl olivolja
- 1 kruka körvel
- 1 näve gräslök
- 8 st vita sparrisstjälkar
- 200 g varmrökt lax
Gör så här
Koka äggen tills de är hårdkokta. Skala och hacka dem fint och lägg dem i en skål. Mosa dem lätt med en gaffel.
Rör samman senap, saften ur citronen, salt och peppar. Blanda i oljan lite i taget till krämig konsistens.
Spara lite körvel till garnering och hacka resten. Hacka gräslöken. Blanda samman örter och dressing med äggen.
Skala sparrisen med en potatisskalare. Koka i lättsaltat vatten i 4 minuter. Kyl den i kallt vatten.
Lägg upp sparrisen på tallrikar. Lägg på bitar av varmrökt lax över sparrisen. Toppa med vinägretten och garnera med körvel.