Du behöver
- 150 g smör
- 200 g vita chokladknappar
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
Glasyr
2 dl florsocker
1.5 msk citronsaft
Garnering
jordgubbar
0.5 msk florsocker
myntablad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen tills den smält. Vispa i sockret, använd gärna elvisp. Vispa i ett ägg i taget. Vispa i mjölet, blandat med vaniljsocker. Skeda smeten i en springform, klädd med bakplåtspapper.
Grädda kladdkakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna i formen.
Rör ihop florsocker och citronsaft till trögflytande glasyr. Lägg kakan på ett fat och fördela glasyren över kakan. Låt glasyren stelna, 1-3 timmar.
Toppa kladdkakan med jordgubbar, hela eller delade. Sikta över florsocker. Garnera med mynta- och rosenblad.