Vit chokladtryffel med hallonpulver

Du behöver 400 g vit choklad 3 msk kokosolja på burk 1.5 dl vispgrädde 0.5 st lime färskpressad saft Till garnering pulver på frystorkade hallon...

Tillagningstid: 15 minuter
16 bitar

Du behöver

  • 400 g vit choklad
  • 3 msk kokosolja på burk
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 st lime färskpressad saft

Till garnering

pulver på frystorkade hallon

Gör så här

1

Hacka chokladen.

2

Mät upp kokosolja, grädde och limesaft i en släpplättgryta och koka upp under omrörning. Ta av från värmen och lägg i chokladen. Rör tills chokladen har smält. Häll chokladmassan i en form med raka kanter (8 x 28 centimeter) klädd med bakplåtspapper. Täck över och låt stelna över natten.

3

Skär den stelnade chokladmassan i bitar och sikta över hallonpulver. 


Kommentar:
Ofta räcker det med en liten bit konfekt för att runda av middagen. Prova den här vita chokladtryffeln med hallonpulver.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top