Vinbärsparfait med blåbärssås

Du behöver 4 dl vinbär rensade 0.5 dl strösocker 2 dl grädde 2 st äggula 1 dl florsocker Blåbärssås: 4 dl blåbär 1 dl florsocker...


4 portioner

Du behöver

  • 4 dl vinbär rensade
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl grädde
  • 2 st äggula
  • 1 dl florsocker

Blåbärssås:

4 dl blåbär
1 dl florsocker

Gör så här

1
1. Lägg bären i en kastrull med socker och låt blandningen sjuda på svag värme cirka fem minuter. Låt svalna.

2
2. Vispa ägg och socker till krämig konsistens. Vispa grädden hårt. Rör ihop äggsmeten och grädden. Vänd ner bärblandningen.

3
3. Slå smeten i små portionsformar eller i en stor form och ställ den i frysen 2-3 timmar eller tills parfaiten har blivit genomfryst. Tiden beror på formens storlek. För att parfaiten lättare ska lossna från formen kan formens utsida doppas i varmt vatten.

4

5
Så här gör du blåbärssåsen: Lägg blåbär och florsocker i en mixer och mixa ihop. Blandningen kan eventuellt silas om man vill ha en slät sås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top