Du behöver
- 4 dl vinbär rensade
- 0.5 dl strösocker
- 2 dl grädde
- 2 st äggula
- 1 dl florsocker
Blåbärssås:
4 dl blåbär
1 dl florsocker
Gör så här
1
1. Lägg bären i en kastrull med socker och låt blandningen sjuda på svag värme cirka fem minuter. Låt svalna.
2
2. Vispa ägg och socker till krämig konsistens. Vispa grädden hårt. Rör ihop äggsmeten och grädden. Vänd ner bärblandningen.
3
3. Slå smeten i små portionsformar eller i en stor form och ställ den i frysen 2-3 timmar eller tills parfaiten har blivit genomfryst. Tiden beror på formens storlek. För att parfaiten lättare ska lossna från formen kan formens utsida doppas i varmt vatten.
4
5
Så här gör du blåbärssåsen: Lägg blåbär och florsocker i en mixer och mixa ihop. Blandningen kan eventuellt silas om man vill ha en slät sås.