Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker äkta
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 g smält smör
  • Fyllning:

  • 3 dl vinbär röda
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 dl strösocker

Gör så här

1
Blanda de torra ingredienserna till pajskalet. Smält smöret och häll över.
2
Arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila cirka 40 minuter i kylskåp.
3
Blanda ingredienserna till fyllningen.
4
Ta fram och kavla ut degen på mjölat bakbord. Rulla upp degen på mjölad kavel och rulla ut den över en pajform, cirka 25 cm i diameter. Degrundeln bör vara cirka 5 cm större i omkrets än formen. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 graders ugnsvärme.
5
Fördela fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader under 15 minuter. Sänk värmen till 150 grader och grädda i ytterligare 25 minuter. Låt svalna och dekorera med pudrat florsocker och några vinbärsklasar före servering.


Recept // Fler frukt & bärrecept