Vinbärsglass med kolasås

Du behöver 500 g vaniljglass 0.75 dl vinbärssylt (lingonsylt går också bra) vinbär några klasar till servering Kolasås: 1 dl grädde (visp- eller matlagningsgrädde) 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g vaniljglass
  • 0.75 dl vinbärssylt (lingonsylt går också bra)
  • vinbär några klasar till servering

Kolasås:

1 dl grädde (visp- eller matlagningsgrädde)
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 nypa salt
1 st smör klick

Gör så här

1
1. Låt glassen stå i rumstemperatur en stund så att den blir mjuk. Rör ihop den med sylten och frys om i minst 2 timmar, helst över natten.

2
2. Koka en kolasås genom att blanda grädde, socker och

3
sirap och koka i cirka 20 minuter tills den börjar tjockna. Testa genom att hälla en tesked sås på ett fat. Dra fingret igenom såsen och kolla att den är lagom tjock. Rör därefter i salt och smör.

4
3. Servera glassen med kolasås (varm, kall eller ljummen), toppa med färska vinbär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top