Viltskavspanna med svamp

Du behöver 200 g skogschampinjoner eller trattkantareller 1 st gul lök 2 st morötter 1 msk smör 1 pkt viltskav ca 240 gram salt och...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g skogschampinjoner eller trattkantareller
  • 1 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 1 msk smör
  • 1 pkt viltskav ca 240 gram
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk rosmarin finhackad
  • 2 msk messmör

Till servering

kokt potatis eller mos
rårörda lingon

Gör så här

1

Tvätta svampen och skär i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Skala morötterna och skär i mindre bitar. 

2

Lägg svampen i en torr stekpanna och låt det mesta av vätskan koka bort. Tillsätt smör, viltskav, lök och morot. Fräs tills det fått lite färg. Rör då och då.

3

Krydda med lite salt och peppar. Tillsätt kalvfond, grädde, rosmarin och messmör. Blanda och låt allt småputtra i några minuter.

4

Servera med rårörda lingon och kokt potatis eller mos. 


Kommentar:
Gör en mustig viltskavspanna med gräddig sås. Inlagd gurka är också gott till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top