Du behöver

  • 1 purjolök
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • salt, svartpeppar
  • 400 g tinad viltskav
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl sherry eller portvin
  • 1 kalvbuljongtärning

Gör så här

1
1. Snitta och skölj ur purjon, skiva centimeterbrett. Ansa och grovskiva svampen. Stek först purjo på medelvärme, sedan svampen på hög värme, i lite av smöret. Salta och peppra under stekningen. Ta upp.
2
2. Fräs köttet, lite i taget, i smör till fin färg, salta och peppra. Lägg tillbaka allt kött, svamp och purjo i stekpannan, rör i mjöl. Späd med, mjölk, grädde och vin, smula i buljong. Koka upp, rör om och låt puttra under lock 5 minuter. Smaka, justera eventuellt kryddningen.
3
Servera med paprikaris.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 548, Fett 22 g, Kolhydrater 55 g, Fibrer 5 g

Recept // Fler viltrecept