Du behöver
- 1 liter rensade trattkantareller, rödgul trumpetsvamp eller kantareller
- ca 240 g fryst viltskav eller renskav
- 1 hel ansad och strimlad purjolök
- 2 skivade vitlöksklyftor
- 1 msk neutral olja att steka i
- 2 msk smör
- 400 g pappardelle eller tagliatelle
- ca 100 g spenat
- det rivna skalet av 1/2 riven citron
- 1 krm chilipeppar
- salt
- 100 g mild chevre eller mesost
- eventuellt frysta eller färska lingon
Gör så här
1
Hacka svampen grovt. Hetta upp den i en kastrull utan matfett. Sätt på rikligt med vatten till pastan.
2
Låt viltskaven tina lite och skär den i breda strimlor. Fräs purjo och vitlök i olja i en stor stekpanna. Lägg i köttet och stek tills det är genomstekt, blanda ner svampen och lägg i smör.
3
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Lägg i spenaten och fräs 5–6 minuter till. Blanda i citronskal, chilipeppar och smaka av med salt. Fördela pastan i botten på djupa tallrikar, lägg över svamp- och viltskavsblandningen. Toppa med skivor av getost och strö eventuellt lite lingon över.