Viltskav med kantareller och pappardelle

Du behöver 1 liter rensade trattkantareller, rödgul trumpetsvamp eller kantareller ca 240 g fryst viltskav eller renskav 1 hel ansad och strimlad purjolök 2 skivade...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 liter rensade trattkantareller, rödgul trumpetsvamp eller kantareller
  • ca 240 g fryst viltskav eller renskav
  • 1 hel ansad och strimlad purjolök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 msk neutral olja att steka i
  • 2 msk smör
  • 400 g pappardelle eller tagliatelle
  • ca 100 g spenat
  • det rivna skalet av 1/2 riven citron
  • 1 krm chilipeppar
  • salt
  • 100 g mild chevre eller mesost
  • eventuellt frysta eller färska lingon

Gör så här

1
Hacka svampen grovt. Hetta upp den i en kastrull utan matfett. Sätt på rikligt med vatten till pastan.

2
Låt viltskaven tina lite och skär den i breda strimlor. Fräs purjo och vitlök i olja i en stor stekpanna. Lägg i köttet och stek tills det är genomstekt, blanda ner svampen och lägg i smör.

3
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Lägg i spenaten och fräs 5–6 minuter till. Blanda i citronskal, chilipeppar och smaka av med salt. Fördela pastan i botten på djupa tallrikar, lägg över svamp- och viltskavsblandningen. Toppa med skivor av getost och strö eventuellt lite lingon över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top