Viltgryta med svamp

Du behöver 600 g grytbitar av vilt, t ex bog eller framlägg av älg 2 msk matolja 100 g rökt sidfläsk, tärnat 2 (200 g)...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g grytbitar av vilt, t ex bog eller framlägg av älg
  • 2 msk matolja
  • 100 g rökt sidfläsk, tärnat
  • 2 (200 g) skalade morötter, i bitar
  • 2 (200 g) skalade palsternackor, i bitar
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 2 gula lökar, grovt hackade
  • 200 g blandad svamp
  • vatten
  • 2 msk koncentrerad viltfond på flaska
  • salt och peppar
  • 1 kvist färsk rosmarin eller 1 tsk torkad

Gör så här

1
Bryn köttet i en het stekgryta med matolja, eller använd en stekpanna och lägg över köttet i en vanlig, större kastrull. Tillsätt rökt sidfläsk, rotsaker, vitlök och lök och låt dem få lite färg. Tillsätt svampen och låt den stekas med. Vatten slås på tills det täcker ingredienserna. Tillsätt fond, peppar, rosmarin och lite salt.

2
Låt koka en dryg timme, tills köttet är mört och börjar falla isär. Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top