Viltgryta

Du behöver 750 g rådjursstek eller hjortsstek utan ben, 750 g 1 st gul lök 200 g skogschampinjoner smör salt och peppar 2 msk tomatpuré...


4 portioner

Du behöver

  • 750 g rådjursstek eller hjortsstek utan ben, 750 g
  • 1 st gul lök
  • 200 g skogschampinjoner
  • smör
  • salt och peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st purjolök
  • 300 g jordärtskockor
  • 5 dl viltbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk madeira
  • 0.5 st grön paprika
  • 0.5 st röd paprika

Tillbehör:

kokt ris eller potatismos

Gör så här

Skär köttet i tärningar. Skala och hacka löken. Rensa och dela svampen. Bryn kött, lök och svamp i smör några minuter. Krydda och tillsätt tomatpurén. Rensa och skär purjolöken i tunna skivor. Skala och strimla jordärtskockorna. Tillsätt dem till grytan tillsammans med buljong, grädde och madeira. Låt grytan sjuda under lock i cirka 25 minuter eller tills köttet är mört. Tärna paprikorna fint och strö över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top