Viltfågelfond att göra goda såser på

Du behöver 1 st fågelskrov (spara skrovet när brösten skurits ur) 0.5 st morot 0.5 st gul lök 2 st stjälkar selleri 1 st purjolök...


2 portioner

Du behöver

  • 1 st fågelskrov (spara skrovet när brösten skurits ur)
  • 0.5 st morot
  • 0.5 st gul lök
  • 2 st stjälkar selleri
  • 1 st purjolök det vita
  • 1 msk olja
  • 1.5 l vatten
  • 3 st enbär krossade
  • 1 st lagerblad
  • 1 st kryddnejlika
  • 1 st timjan kvist färsk
  • 1 st rosmarin kvist färsk
  • 1 st persilja kvist

Gör så här

1
Hacka eller skär skrov, hjärta och grönsaker i mindre bitar. Fräs allt i olja utan att det får färg i en panna. Häll på vattnet. Koka upp och skumma av väl. Tillsätt kryddorna och koka på svag värme cirka 1 1/2 timme. Skumma av då och då. Sila genom finmaskig sil eller silduk. Det blir ungefär 2 dl fond.

2
Fonden kan blandas med svartvinbärssaft, gelé eller liknande till såser. Fågellever kan kokas i fonden några minuter och mixas slät i såsen med stavmixer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top