RECEPT FRÅN

Vildsvinskotletter på rotsaks-, svamp- och lökbädd
Okänd
4 portioner
Du behöver
- 5 st potatis (400 g)
- 3 st morötter (200 g)
- 3 st palsternackor (200 g)
- olivolja citron- och
- 3.5 st rosmarinkvistar färska
- 10.5 st smålök
- 12 st vitlöksklyftor hela
- 12 st körsbärstomater kryssade i skinnet
- 3 st champinjoner (150 g)
- 4 msk kapris
- 2 tsk dijonsenap
- 1/2-1 dl olivolja
- 3 msk basilika grovhackad
- 0.25 dl vitvinsvinäger
- 4 st vildsvinskotletter
- salt
- svartpeppar
- 2.5 msk smör
Kapris- och senapssås:
Stekta kotletter:
Gör så här
1
Placera potatis, morötter och palsternackor i en långpanna. Droppa olja över rotsakerna. Fördela rosmarinkvistar. Sätt in i 200 graders ugnsvärme cirka 15 minuter. Tillsätt löksorterna.
2
Efter ytterligare 5 minuter är det dags för tomater och champinjoner. Tillaga alltsammans i totalt cirka 30 minuter eller tills rotsakerna är mjuka.
3
Mixa ingredienserna till såsen. Salta och peppra kotletterna. Bryn dem i smör och efterstek dem i 150 graders ugnsvärme cirka 5 minuter. Lägg upp av rotsakerna. Droppa över såsen och placera kotletterna ovanpå.