Du behöver

  • 5 st potatis (400 g)
  • 3 st morötter (200 g)
  • 3 st palsternackor (200 g)
  • olivolja citron- och
  • 3.5 st rosmarinkvistar färska
  • 10.5 st smålök
  • 12 st vitlöksklyftor hela
  • 12 st körsbärstomater kryssade i skinnet
  • 3 st champinjoner (150 g)
  • Kapris- och senapssås:

  • 4 msk kapris
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1/2-1 dl olivolja
  • 3 msk basilika grovhackad
  • 0.25 dl vitvinsvinäger
  • Stekta kotletter:

  • 4 st vildsvinskotletter
  • salt
  • svartpeppar
  • 2.5 msk smör

Gör så här

1
Placera potatis, morötter och palsternackor i en långpanna. Droppa olja över rotsakerna. Fördela rosmarinkvistar. Sätt in i 200 graders ugnsvärme cirka 15 minuter. Tillsätt löksorterna.
2
Efter ytterligare 5 minuter är det dags för tomater och champinjoner. Tillaga alltsammans i totalt cirka 30 minuter eller tills rotsakerna är mjuka.
3
Mixa ingredienserna till såsen. Salta och peppra kotletterna. Bryn dem i smör och efterstek dem i 150 graders ugnsvärme cirka 5 minuter. Lägg upp av rotsakerna. Droppa över såsen och placera kotletterna ovanpå.

Recept // Fler viltrecept