Vildsvinskotletter på rotsaks-, svamp- och lökbädd

Du behöver 5 st potatis (400 g) 3 st morötter (200 g) 3 st palsternackor (200 g) olivolja citron- och 3.5 st rosmarinkvistar färska 10.5...


4 portioner

Du behöver

  • 5 st potatis (400 g)
  • 3 st morötter (200 g)
  • 3 st palsternackor (200 g)
  • olivolja citron- och
  • 3.5 st rosmarinkvistar färska
  • 10.5 st smålök
  • 12 st vitlöksklyftor hela
  • 12 st körsbärstomater kryssade i skinnet
  • 3 st champinjoner (150 g)

Kapris- och senapssås:

4 msk kapris
2 tsk dijonsenap
1/2-1 dl olivolja
3 msk basilika grovhackad
0.25 dl vitvinsvinäger

Stekta kotletter:

4 st vildsvinskotletter
salt
svartpeppar
2.5 msk smör

Gör så här

1
Placera potatis, morötter och palsternackor i en långpanna. Droppa olja över rotsakerna. Fördela rosmarinkvistar. Sätt in i 200 graders ugnsvärme cirka 15 minuter. Tillsätt löksorterna.

2
Efter ytterligare 5 minuter är det dags för tomater och champinjoner. Tillaga alltsammans i totalt cirka 30 minuter eller tills rotsakerna är mjuka.

3
Mixa ingredienserna till såsen. Salta och peppra kotletterna. Bryn dem i smör och efterstek dem i 150 graders ugnsvärme cirka 5 minuter. Lägg upp av rotsakerna. Droppa över såsen och placera kotletterna ovanpå.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top