Vilda tacos med coleslaw

Du behöver Coleslaw 400 g rödkål 0.5 st syrligt äpple 0.5 st rödlök 1 dl crème fraîche 2 msk majonnäs 0.5 msk vitvinsvinäger 1 msk...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

Coleslaw

400 g rödkål
0.5 st syrligt äpple
0.5 st rödlök
1 dl crème fraîche
2 msk majonnäs
0.5 msk vitvinsvinäger
1 msk klassisk söt senap
1 krm salt

Älgfärs med bönor

3 skiva bacon
2 st klyftor vitlök
500 g älgfärs
olivolja till stekning
tetra svarta bönor sköljda, avrunna
1 tsk paprikapulver
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
0.5 tsk chiliflakes
0.5 tsk socker
salt och svartpeppar
1.5 dl vatten
1 kruka färsk koriander

Till servering

tortillabröd

Gör så här

1

Coleslaw Hyvla rödkålen. Kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda allt i en skål.

2

Rör ihop crème fraiche med majonnäs, vinäger, senap och salt. Vänd ner såsen i kålblandningen.

3

Älgfärs med bönor Fintärna baconet. Skala och hacka vitlöken. Bryn färs och bacon tills det börjar få färg.

4

Rör ner bönor, vitlök, paprikapulver, spiskummin, koriander, chili och socker. Fortsätt steka tills löken är mjuk. Smaka av med salt och peppar

5

Tillsätt vatten och låt puttra tills det kokat in nästan helt. Rör ner hackad färsk ­koriander.

6

Servera färsen i varma mjuka tortillabröd, och toppa med ­coleslaw.


Kommentar:
Den smakrika älgfärsen trivs utmärkt med mexikanska kryddor, perfekt till tacos alltså. En syrlig coleslaw matchar chilihettan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top