Du behöver
Coleslaw
400 g rödkål
0.5 st syrligt äpple
0.5 st rödlök
1 dl crème fraîche
2 msk majonnäs
0.5 msk vitvinsvinäger
1 msk klassisk söt senap
1 krm salt
Älgfärs med bönor
3 skiva bacon
2 st klyftor vitlök
500 g älgfärs
olivolja till stekning
tetra svarta bönor sköljda, avrunna
1 tsk paprikapulver
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
0.5 tsk chiliflakes
0.5 tsk socker
salt och svartpeppar
1.5 dl vatten
1 kruka färsk koriander
Till servering
tortillabröd
Gör så här
Coleslaw Hyvla rödkålen. Kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda allt i en skål.
Rör ihop crème fraiche med majonnäs, vinäger, senap och salt. Vänd ner såsen i kålblandningen.
Älgfärs med bönor Fintärna baconet. Skala och hacka vitlöken. Bryn färs och bacon tills det börjar få färg.
Rör ner bönor, vitlök, paprikapulver, spiskummin, koriander, chili och socker. Fortsätt steka tills löken är mjuk. Smaka av med salt och peppar
Tillsätt vatten och låt puttra tills det kokat in nästan helt. Rör ner hackad färsk koriander.
Servera färsen i varma mjuka tortillabröd, och toppa med coleslaw.
Den smakrika älgfärsen trivs utmärkt med mexikanska kryddor, perfekt till tacos alltså. En syrlig coleslaw matchar chilihettan.