RECEPT FRÅN IK

Vilda tacos med coleslaw

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

    Coleslaw

  • 400 g rödkål
  • 0.5 st syrligt äpple
  • 0.5 st rödlök
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk klassisk söt senap
  • 1 krm salt
  • Älgfärs med bönor

  • 3 skiva bacon
  • 2 st klyftor vitlök
  • 500 g älgfärs
  • olivolja till stekning
  • tetra svarta bönor sköljda, avrunna
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk socker
  • salt och svartpeppar
  • 1.5 dl vatten
  • 1 kruka färsk koriander
  • Till servering

  • tortillabröd

Gör så här

1

Coleslaw Hyvla rödkålen. Kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda allt i en skål.

2

Rör ihop crème fraiche med majonnäs, vinäger, senap och salt. Vänd ner såsen i kålblandningen.

3

Älgfärs med bönor Fintärna baconet. Skala och hacka vitlöken. Bryn färs och bacon tills det börjar få färg.

4

Rör ner bönor, vitlök, paprikapulver, spiskummin, koriander, chili och socker. Fortsätt steka tills löken är mjuk. Smaka av med salt och peppar

5

Tillsätt vatten och låt puttra tills det kokat in nästan helt. Rör ner hackad färsk ­koriander.

6

Servera färsen i varma mjuka tortillabröd, och toppa med ­coleslaw.


Kommentar:
Den smakrika älgfärsen trivs utmärkt med mexikanska kryddor, perfekt till tacos alltså. En syrlig coleslaw matchar chilihettan.

Recept