Vikingamacka med sälta

Du behöver 2 minibaguetter smörgåsmargarin blandade salladsblad 8 skivor spickekorv, t.ex gullsalami eller trönderfår Äggröra: 3 ägg + 3 msk mjölk 1 msk klippt gräslök...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 minibaguetter
  • smörgåsmargarin
  • blandade salladsblad
  • 8 skivor spickekorv, t.ex gullsalami eller trönderfår
  • Äggröra:
  • 3 ägg + 3 msk mjölk
  • 1 msk klippt gräslök
  • 1 krm salt, 1/4 krm vitpeppar

Gör så här

1
Klyv baguetterna nästan helt igenom på längden. Bred margarin på snittytorna. Stoppa ner salladsblad i skårorna och sätt dit korvskivor som sköldar på ett vikingaskepp.

2
Gör en äggröra av ägg, mjölk, gräslök, salt och peppar som vispas lätt samman och får stelna under långsam omrörning i lätt smord stekpanna på medelvärme.

3
Lägg äggröran varm i bröden om mackorna ska ätas på en gång. Vänta annars tills äggröran kallnat.


Kommentar:
Fler mumsiga mackor hittar du om du klicka på länkarna nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top