Du behöver
- 2 minibaguetter
- smörgåsmargarin
- blandade salladsblad
- 8 skivor spickekorv, t.ex gullsalami eller trönderfår
- Äggröra:
- 3 ägg + 3 msk mjölk
- 1 msk klippt gräslök
- 1 krm salt, 1/4 krm vitpeppar
Gör så här
1
Klyv baguetterna nästan helt igenom på längden. Bred margarin på snittytorna. Stoppa ner salladsblad i skårorna och sätt dit korvskivor som sköldar på ett vikingaskepp.
2
Gör en äggröra av ägg, mjölk, gräslök, salt och peppar som vispas lätt samman och får stelna under långsam omrörning i lätt smord stekpanna på medelvärme.
3
Lägg äggröran varm i bröden om mackorna ska ätas på en gång. Vänta annars tills äggröran kallnat.
Fler mumsiga mackor hittar du om du klicka på länkarna nedan.