Du behöver
- 20 g torkad trumpetsvamp (100 g blötlagd)
- 250 g risnudlar tunna
- vatten
- 200 g fläskfärs
- 50 g gräslök finklippt
- 100 g böngroddar i korta bitar
- 3 st morötter skalade, rivna
- 3 st ägg
- 0.75 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1.5 st vitlök klyftor finhackad
- 20 st rispapper till ca 20 små vårrullar
Matättika att pensla med:
3 msk ättiksprit 12 %-ig
5 msk vatten
olja neutral att steka i
Sås:
resten av matättikan
1 msk strösocker
1.5 msk fisksås thai
0.5 msk chilifrukt finskuren, röd och/eller grön
Krögaren Peter Häberli har komponerat den här rätten, som ingår i en supé tillsammans med ingefärssoppa med fågelbröst plattfisk med rot- och paprikatäcke och Peters pannacotta.