Vietnamesiska vårrullar

Du behöver 20 g torkad trumpetsvamp (100 g blötlagd) 250 g risnudlar tunna vatten 200 g fläskfärs 50 g gräslök finklippt 100 g böngroddar i...


4 portioner

Du behöver

  • 20 g torkad trumpetsvamp (100 g blötlagd)
  • 250 g risnudlar tunna
  • vatten
  • 200 g fläskfärs
  • 50 g gräslök finklippt
  • 100 g böngroddar i korta bitar
  • 3 st morötter skalade, rivna
  • 3 st ägg
  • 0.75 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1.5 st vitlök klyftor finhackad
  • 20 st rispapper till ca 20 små vårrullar

Matättika att pensla med:

3 msk ättiksprit 12 %-ig
5 msk vatten
olja neutral att steka i

Sås:

resten av matättikan
1 msk strösocker
1.5 msk fisksås thai
0.5 msk chilifrukt finskuren, röd och/eller grön

Gör så här

1
Lägg såväl svamp som risnudlar i blöt efter förpackningens instruktion.

2
Blanda färs, gräslök, groddar, morotsriv, avrunna nudlar och svampar samt ägg, salt, peppar och vitlök till en smet.

3
Låt vila svalt en timma. Pensla kanten på små rispapper med en blandning av ättika och vatten. Lägg en klick fyllningssmet på varje rispapper och vik ihop till lite lösa kuddar. Vändstek i 1 cm olja i medelvarm stekpanna till fin färg, börja med skarvsidan neråt. Låt rinna av på hushållspapper.

4
Servera de små paketen varma med ljum eller kall sötsur sås sjuden av ättiksvatten, socker och färdig thaisås. Blanda i chilihack. Doppa varma vårrullar i såsen – med pinnar om du kan!


Kommentar:
Krögaren Peter Häberli har komponerat den här rätten, som ingår i en supé tillsammans med ingefärssoppa med fågelbröst plattfisk med rot- och paprikatäcke och Peters pannacotta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top