Vietnamesiska fläskfärsbiffar med nudelsallad

Du behöver Nudelsallad: 400 g äggnudlar 150 g sockerärter strimlade 2 st morötter strimlade 10 st ramslök strimlade 1.5 dl koriander grovt hackad 3 msk...


6 portioner

Du behöver

Nudelsallad:

400 g äggnudlar
150 g sockerärter strimlade
2 st morötter strimlade
10 st ramslök strimlade
1.5 dl koriander grovt hackad
3 msk fisksås
3 msk japansk soja
2 msk pressad lime
lime det rivna skalet av 1
3 msk rapsolja

Fläskfärsbiffar:

3 msk fisksås
1.5 msk råsocker
700 g fläskfärs
2 st vitlöksklyftor finhackade
2 st schalottenlökar hackade
2 tsk råsocker
1 tsk salt
mynta rikligt med och koriander

Gör så här

1
Nudelsallad

2
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Spola dem kallt. Blanda nudlarna med övriga ingredienser.

3

4
Fläskfärsbiffar

5
Värm fisksåsen försiktigt och lös den större mängden råsocker under omrörning. Låt svalna.

6
Arbeta ihop lösningen med fläskfärsen, vitlök, schalottenlök, råsocker och salt.

7
Låt färsen dra i kylen i minst 3 timmar, gärna över natten. Forma små, 2 centimeter tjocka biffar och grilla dem 4 minuter på varje sida så de blir genomstekta.

8
Servera till nudelsalladen och med örterna vid sidan om.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top