RECEPT FRÅN IK

Vietnamesisk biffsallad

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g glasnudlar
  • 2 st morötter
  • 150 g sugarsnaps
  • 0,5 st gurka
  • 100 g babyspenat
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 dl salta jordnötter
  • olja och smör
  • 400 g entrecote alt ryggbiff
  • Dressing

  • röd chili
  • vitlöksklyfta
  • 5 cm stor bit ingefära
  • 2 msk smakneutral olja
  • limefrukter
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk soja
  • 1 msk strösocker

Gör så här

1

Dressing: Dela och kärna ur chilin. Skala vitlöksklyftan och ingefäran. Finhacka allt och blanda med resterande ingredienser. Låt stå och mogna medan du fixar salladen.

2

Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av ordentligt. Skär ett par gånger genom nudlarna så att de inte blir så långa.

3

Skala morötterna och strimla eller hyvla dem. Strimla sugarsnapsen. Skiva eller strimla gurkan. Strimla spenaten och örterna. Finhacka jordnötterna.

4

Salta och peppra biffen och stek den i olja och smör i cirka 2–3 minuter på varje sida. Låt vila och skiva sedan tvärs över fibrerna.

5

Blanda grönsaker och örter. Lägg på biffen och strö över nötterna. Skeda över ett par matskedar av dressingen och servera resten vid sidan av.


Recept