
Vietnamesisk biffsallad
Av Eleonora von Essen. Foto: Björn Tesch
Du behöver
- 100 g glasnudlar
- 2 st morötter
- 150 g sugarsnaps
- 0,5 st gurka
- 100 g babyspenat
- 1 kruka mynta
- 1 kruka koriander
- 0,5 dl salta jordnötter
- olja och smör
- 400 g entrecote alt ryggbiff
- röd chili
- vitlöksklyfta
- 5 cm stor bit ingefära
- 2 msk smakneutral olja
- limefrukter
- 1 msk fisksås
- 1 msk soja
- 1 msk strösocker
Dressing
Gör så här
Dressing: Dela och kärna ur chilin. Skala vitlöksklyftan och ingefäran. Finhacka allt och blanda med resterande ingredienser. Låt stå och mogna medan du fixar salladen.
Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av ordentligt. Skär ett par gånger genom nudlarna så att de inte blir så långa.
Skala morötterna och strimla eller hyvla dem. Strimla sugarsnapsen. Skiva eller strimla gurkan. Strimla spenaten och örterna. Finhacka jordnötterna.
Salta och peppra biffen och stek den i olja och smör i cirka 2–3 minuter på varje sida. Låt vila och skiva sedan tvärs över fibrerna.
Blanda grönsaker och örter. Lägg på biffen och strö över nötterna. Skeda över ett par matskedar av dressingen och servera resten vid sidan av.