Du behöver
- 3-4 äpplen
- pressad citron
- 5 dl filmjölk eller kefir
- 5 dl vatten
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- 3 msk strösocker
- 3 tsk bakpulver
- 5-6 dl vetemjöl
- (raps)olja till stekning
Gör så här
1
Kärna ur, skala och tärna äpplena smått. Droppa citronsaft på dem så att de inte blir bruna.
2
Rör samman filmjölk och vatten i en bunke. Vispa upp äggen och rör ned i vätskan. Tillsätt salt och socker. Blanda bakpulvret med det mesta av mjölet. Rör ner det till en tjock smet. Använd resten av mjölet om så behövs. Tillsätt äppeltärningarna till slut.
3
Stek drygt plättstora blinier i het stekpanna med lite olja i. Servera blinierna ljumma med gräddfil till.
Se länkarna för fler ryska påskrecept!