Veteblinier med äppelbitar

Du behöver 3-4 äpplen pressad citron 5 dl filmjölk eller kefir 5 dl vatten 2 ägg 1 tsk salt 3 msk strösocker 3 tsk bakpulver...


30 portioner

Du behöver

  • 3-4 äpplen
  • pressad citron
  • 5 dl filmjölk eller kefir
  • 5 dl vatten
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 3 msk strösocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 5-6 dl vetemjöl
  • (raps)olja till stekning

Gör så här

1
Kärna ur, skala och tärna äpplena smått. Droppa citronsaft på dem så att de inte blir bruna.

2
Rör samman filmjölk och vatten i en bunke. Vispa upp äggen och rör ned i vätskan. Tillsätt salt och socker. Blanda bakpulvret med det mesta av mjölet. Rör ner det till en tjock smet. Använd resten av mjölet om så behövs. Tillsätt äppeltärningarna till slut.

3
Stek drygt plättstora blinier i het stekpanna med lite olja i. Servera blinierna ljumma med gräddfil till.


Kommentar:
Se länkarna för fler ryska påskrecept!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top