Venetiansk anksås till pasta

Du behöver ca 500 g ankbröst (eller benfritt lårkött) 3 tärningar hönsbuljong 3 tärningar kalvbuljong 3 liter vatten 2 morötter 1 selleristjälk 1 lök 50...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • ca 500 g ankbröst (eller benfritt lårkött)
  • 3 tärningar hönsbuljong
  • 3 tärningar kalvbuljong
  • 3 liter vatten
  • 2 morötter
  • 1 selleristjälk
  • 1 lök
  • 50 g smör
  • 1–2 salviakvistar
  • salt, svartpeppar
  • 400 g bigoli (långmakaroner)
  • 100 g ank- eller kalkonlever, tärnad
  • 6–8 skivor kantskuret gårdagsfranskbröd
  • 50 g riven parmesan

Gör så här

1
Dra skinnet av ankköttet och strimla det tunt. Koka upp buljong­tärningarna med vatten. Skala morötterna, ansa sellerin och skiva båda tunt. Låt sjuda 3–4 minuter i buljongen, ta upp och håll varmt.

2
Skala och klyfta löken, fräs den mjuk 5 minuter i lite smör i medelvarm stekpanna, ta upp, håll varmt. Höj stekvärmen och bryn ankbröststrimlorna till fin färg hastigt på båda sidor. Låt lite av salvian steka med, salta och peppra under tiden. Ta upp, håll varmt.

3
Koka pastan i buljongen, se paketets anvisning och känn efter själv, den ska bli al dente. Fräs under tiden levern varsamt med salvia i smör. Rör in grovsmulat bröd och låt det ta lite färg. Sleva på 1–2 deciliter buljong från pastakoket, smaka av med salt, ost och svartpeppar.

4
Rör in såsen, grönsakerna, en näve riven ost och ankköttet i pastan. Ställ en skål riven parmesanost på bordet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top