Du behöver
- 400 g sötpotatis
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta stor
- 1 tsk svart senapsfrö (eller bruna)
- 1 msk matolja
- 1 st påse Kerala curryblandning örter (40 g)
- 1 st kokosmjölk (400 ml)
- 1 dl vatten
- 1.5 dl sojabönor frysta, eller gröna ärter
- 50 g bladspenat färsk
Till servering
jasminris
1 dl korianderblad färska
limeklyfta
Gör så här
1
Skala och skär potatisen i cirka 2 x 2 centimeter stora bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
2
Fräs senapsfrön i oljan i en panna i cirka 1 minut. Tillsätt lök och vitlök och fräs i ytterligare någon minut.
3
Vänd ner curryblandningen, häll på kokosmjölk och vatten. Rör om och lägg i sötpotatisen.
4
Låt grytan koka upp och sjud i 3–4 minuter tills potatisen precis har mjuknat. Tillsätt bönor och spenat, låt bli varma. Smaka av med salt och peppar.
5
Servera med jasminris, koriander samt lime att pressa över.
Näringsvärde: Kcal 597, Fett 27 g, Kolhydrater 76 g, Fibrer 4 g