Vegocurry med sötpotatis

Du behöver 400 g sötpotatis 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta stor 1 tsk svart senapsfrö (eller bruna) 1 msk matolja 1 st påse...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g sötpotatis
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta stor
  • 1 tsk svart senapsfrö (eller bruna)
  • 1 msk matolja
  • 1 st påse Kerala curryblandning örter (40 g)
  • 1 st kokosmjölk (400 ml)
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl sojabönor frysta, eller gröna ärter
  • 50 g bladspenat färsk

Till servering

jasminris
1 dl korianderblad färska
limeklyfta

Gör så här

1
Skala och skär potatisen i cirka 2 x 2 centimeter stora bitar. Skala och hacka lök och vitlök.

2
Fräs senapsfrön i oljan i en panna i cirka 1 minut. Tillsätt lök och vitlök och fräs i ytterligare någon minut.

3
Vänd ner curryblandningen, häll på kokosmjölk och vatten. Rör om och lägg i sötpotatisen.

4
Låt grytan koka upp och sjud i 3–4 minuter tills potatisen precis har mjuknat. Tillsätt bönor och spenat, låt bli varma. Smaka av med salt och peppar.

5
Servera med jasminris, koriander samt lime att pressa över.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 597, Fett 27 g, Kolhydrater 76 g, Fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top