Vegoburgare med avokadosås

Du behöver 1 st tetra svarta bönor 0.5 st gul lök 1 msk tomatpuré 1.5 msk ljus misopasta 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar 200...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st tetra svarta bönor
  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1.5 msk ljus misopasta
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g silkestofu
  • 1.5 dl havregryn
  • olja till stekning

Avokadosås

1 st avokado fruktköttet
1 st salladslök ansad, i bitar
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 krm salt
1 krm svartpeppar
0.5 kruka färsk oregano

Tillbehör

4 st hamburgerbröd
2 st tomater skivade
salladsblad
saltgurka

Gör så här

1

Skölj bönorna, låt rinna av och lägg över i en bunke. Mosa dem med hjälp av en potatisstomp. De ska inte bli helt mosade, det får gärna vara bitar kvar.

2

Skala och grovriv löken och rör ner i bönorna tillsammans med tomatpuré, misopasta, salt och peppar.

3

Tillsätt tofun i bitar tillsammans med havregryn. Rör ihop allt till en jämn smet. Låt stå i 10 minuter.

4

Stavmixa avokado, salladslök, olivolja, citronsaft, salt, peppar och oregano till en slät sås. 

5

Forma åtta burgare av smeten och stek i olja i ett par minuter på varje sida, tills de får fin färg. 

6

Montera burgarna med bröd, sallad och tomat. Toppa med dressing och servera. 

7

Tips: Misopasta finns i asiatiska hyllan i välsorterade livsmedelsbutiker.


Kommentar:
Silkestofu passar bra i vegoburgare, här i kombination med svarta bönor. Misopasta är ett enkelt sätt att ge smakdjup till vegetariska rätter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top