Du behöver
- 3 dl sköljda finhackade brännässlor
- 1 burk kikärtor
- 1 st kokt potatis
- 0.5 st morot
- 0.5 st squash
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 100 g halloumiost
- 0.5 dl vetemjöl
- 1 st ägg
- salt och svartpeppar
Till servering
2 dl yoghurt naturell
2 msk finhackade färska örter t. ex. persilja och gräslök
1 st vitlöksklyfta finhackad
1 msk citronsaft
salt och peppar
bulgur eller quinoa
en god sallad
Gör så här
Lägg nässlorna i en gryta med ett par deciliter kokande vatten, sjud i 2 minuter. Skölj med iskallt vatten. Låt rinna av i durkslag, krama ur allt vatten och lägg över i en bunke. Skölj kikärtorna och låt rinna av. Mosa med en gaffel och tillsätt till nässlorna.
Skala och riv potatis och morot grovt. Riv även squash och lägg allt i bunken. Tillsätt finhackad lök och vitlök. Grovhacka halloumi och tillsätt. Tillsätt mjöl och knäck i ägget, blanda. Krydda med lite salt och peppar.
Forma till biffar och lägg på ett fat. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme i ett par minuter på varje sida. Låt dem få ordentligt med färg så är de lättare att vända i stekpannan.
Blanda yoghurt, örter, vitlök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med såsen samt bulgur eller quinoa och en god sallad.
Vegobiffarna går att göra på olika sorters grönsaker, som kokt broccoli eller ugnsbakade rotgrönsaker. Perfekt om du har lite rester över.