Vegobiffar med nässlor

Du behöver 3 dl sköljda finhackade brännässlor 1 burk kikärtor 1 st kokt potatis 0.5 st morot 0.5 st squash 1 st gul lök 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl sköljda finhackade brännässlor
  • 1 burk kikärtor
  • 1 st kokt potatis
  • 0.5 st morot
  • 0.5 st squash
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 100 g halloumiost
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • salt och svartpeppar

Till servering

2 dl yoghurt naturell
2 msk finhackade färska örter t. ex. persilja och gräslök
1 st vitlöksklyfta finhackad
1 msk citronsaft
salt och peppar
bulgur eller quinoa
en god sallad

Gör så här

1

Lägg nässlorna i en gryta med ett par deciliter kokande vatten, sjud i 2 minuter. Skölj med iskallt vatten. Låt rinna av i durkslag, krama ur allt vatten och lägg över i en bunke. Skölj kikärtorna och låt rinna av. Mosa med en gaffel och tillsätt till nässlorna.

2

Skala och riv potatis och morot grovt. Riv även squash och lägg allt i bunken. Tillsätt finhackad lök och vitlök. Grovhacka halloumi och tillsätt. Tillsätt mjöl och knäck i ägget, blanda. Krydda med lite salt och peppar.

3

Forma till biffar och lägg på ett fat. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme i ett par minuter på varje sida. Låt dem få ordentligt med färg så är de lättare att vända i stekpannan.

4

Blanda yoghurt, örter, vitlök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med såsen samt bulgur eller quinoa och en god sallad.


Kommentar:
Vegobiffarna går att göra på olika sorters grönsaker, som kokt broccoli eller ugnsbakade rotgrönsaker. Perfekt om du har lite rester över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top