Vegetarisk smörgåstårta med gurka och tomat

Du behöver 12 st formbröd stora skivor 2 st tartex vegetarisk pastej 1.5 dl bostongurka 1 dl ajvar 400 g mimosasallad 20 skiva ost Dekoration...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 12 st formbröd stora skivor
  • 2 st tartex vegetarisk pastej
  • 1.5 dl bostongurka
  • 1 dl ajvar
  • 400 g mimosasallad
  • 20 skiva ost

Dekoration

rucolasallad
0.5 st gurka
körsbärstomater på kvist

Gör så här

1
Skär bort kanterna på brödet och lägg ut fyra skivor till en stor kvad­rat på ett tårtfat.

2
Bred på ett lager vegetarisk pastej och ovanpå det ett lager med bostongurka.

3
Lägg sedan på ett lager med bröd (4 skivor). Bred på nästa pastejtub följt av ett lager ajvar relish. Lägg sedan på ytterligare ett lager bröd.

4
Fördela mimosasalladen överst på tårtan och täck hela tårtan med ostskivor. Dekorera sedan med rucolasallad och skivad gurka och tomat.


Kommentar:
Tips: Den som inte vill göra vegetarisk tårta kan välja vanlig leverpastej.
Detta är ett läsarrecept från Åsa Johansson i Södertälje.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top