RECEPT FRÅN IK

Vegetarisk smörgåstårta med gurka och tomat

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 12 st formbröd stora skivor
  • 2 st tartex vegetarisk pastej
  • 1.5 dl bostongurka
  • 1 dl ajvar
  • 400 g mimosasallad
  • 20 skiva ost
  • Dekoration

  • rucolasallad
  • 0.5 st gurka
  • körsbärstomater på kvist

Gör så här

1
Skär bort kanterna på brödet och lägg ut fyra skivor till en stor kvad­rat på ett tårtfat.
2
Bred på ett lager vegetarisk pastej och ovanpå det ett lager med bostongurka.
3
Lägg sedan på ett lager med bröd (4 skivor). Bred på nästa pastejtub följt av ett lager ajvar relish. Lägg sedan på ytterligare ett lager bröd.
4
Fördela mimosasalladen överst på tårtan och täck hela tårtan med ostskivor. Dekorera sedan med rucolasallad och skivad gurka och tomat.

Kommentar:
Tips: Den som inte vill göra vegetarisk tårta kan välja vanlig leverpastej. Detta är ett läsarrecept från Åsa Johansson i Södertälje.

Recept // Fler grönsakerrecept