Vegetarisk saffransrisotto

Du behöver 4 dl avorioris 1 st gul lök 3 st morötter 1 st gul paprika 1 st paprika orange 1 st zucchini gul 1...


4 portioner

Du behöver

  • 4 dl avorioris
  • 1 st gul lök
  • 3 st morötter
  • 1 st gul paprika
  • 1 st paprika orange
  • 1 st zucchini gul
  • 1 pkt saffran
  • olivolja
  • 1.5 l grönsaksbuljong
  • 2 dl riven parmesanost
  • basilika

Gör så här

Skala och dela alla grönsaker i små bitar. Fräs upp grönsaker, saffran och avorioris med oljan i en rymlig kastrull. Späd med buljongen, lite i taget, under omrörning. Låt buljongen koka samman mellan varje hällomgång. Späd och rör i 25-30 minuter, riset ska vara mjukt men ha tuggmotstånd. Rör i riven parmesan och finhackad basilika. Smaka av.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top