Vegetarisk pastagratäng

Du behöver 250 g broccoli färsk, det går också med fryst 0.5 st purjolök sköljd 150 g keso 3 st ägg 2 dl matlagningsgrädde 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g broccoli färsk, det går också med fryst
  • 0.5 st purjolök sköljd
  • 150 g keso
  • 3 st ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar nymald
  • 500 g pasta kokt, till exempel tortiglioni
  • 1.5 dl riven ost

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär broccolin i bitar, även stjälken.

2
Finhacka purjon och blanda med broccoli, keso, ägg, matlagningsgrädde, mjölk, salt och peppar.

3
Varva pasta och grönsaksblandning i en smord ugnsform.

4
Toppa med riven ost och gratinera i ugnen i cirka 15–20 minuter tills osten fått fin färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top