Vegetarisk Lasagne med fetaost och oliver

Du behöver 8 st Lasagneplattor 300 g Spenat 200 g Ost 1 st Lök gul 1 st Vitlöksklyfta 0.5 st Purjolök 0 st 1 bit...


0 portioner

Du behöver

  • 8 st Lasagneplattor
  • 300 g Spenat
  • 200 g Ost
  • 1 st Lök gul
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 0.5 st Purjolök
  • 0 st 1 bit rotselleri
  • 1 st Morot
  • 2 st stjälkat selleri
  • 1 msk Olivolja
  • 500 g Krossade tomater 1 pkt (500g)
  • 1 msk Tomatpuré
  • 2 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
  • 5 dl Vatten
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 15 st Oliver svarta utan kärna
  • 1 dl Tärnad fetaost

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225°.

2
Lägg den tinade spenaten i en sil så att den får rinna av.

3
Skala och hacka lök och vitlök. Skiva purjolöken.

4
Skala och skär rotselleri och morot i bitar.

5
Skölj och skiva stjälksellerin.

6
Fräs lök, purjolök, vitlök, morot och selleri i oljan.

7
Blanda ner tomater, tomatpuré, grönsaksfond och vatten. Låt puttra utan lock till en simmig röra i ca 25 minuter.

8
Smaka av med salt, peppar och färsk strimlad basilika.

9
Varva i en ugnssäker form lasagneplattorna med grönsaksröra, riven ost, fetaost, oliver och spenat.

10
Låt det översta lagret bestå av grönsaksröra och riven ost.

11
Gratinera i ca 30–45 minuter.

12
Servera gärna med en tomatsallad smaksatt med basilika, olivolja och vit balsamicovinäger.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top