Vegetarisk frittata med vitlök

Du behöver 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 200 g champinjoner olivolja 2 st morötter 1 st squash 8 st ägg 2 dl mjölk...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 200 g champinjoner
  • olivolja
  • 2 st morötter
  • 1 st squash
  • 8 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 2 dl riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka lök, vitlök och champinjoner. Riv morötterna och squashen. Hetta upp olivoljan i en ugnssäker stekpanna och fräs grönsakerna och svampen tills de fått färg. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll smeten över grönsakerna och strö över osten. När äggblandningen stelnat lite i kanterna, ställ in hela pannan i ugnen och låt frittatan gräddas i 10–20 minuter. Servera frittatan som den är, eller med grönsallad och körsbärstomater.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top