Vegetarisk chili med färska champinjoner

Du behöver 1 st lök hackad 1 st vitlöksklyfta hackad olivolja lite 1 tsk chili torkad 1 tsk spiskummin champinjoner delade 0.5 st burk krossade...


2 portioner

Du behöver

  • 1 st lök hackad
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • olivolja lite
  • 1 tsk chili torkad
  • 1 tsk spiskummin
  • champinjoner delade
  • 0.5 st burk krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 200 g kidneybönor
  • 50 g sockerärter färska
  • 1 krm svartpeppar grovmalen
  • salt lite

Tillbehör:

bröd färskt med färskost

Gör så här

1
Stek löksorterna i lite olivolja i en tjockbottnad kastrull eller gryta i en minut. Tillsätt chili, spiskummin och champinjoner och stek ett par minuter till.

2
Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt grytan sjuda i cirka 5 minuter innan du tillsätter kidneybönor och sockerärter. Smaka av med svartpeppar och salt. Servera med färskt bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top