Vaxbönor och sparrisbroccoli

Du behöver 5 dl vatten 1 tsk salt smör eller olja 200 g vaxbönor frysta 20 st sparrisbroccoli Gör så här 1 Koka upp vatten...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • smör eller olja
  • 200 g vaxbönor frysta
  • 20 st sparrisbroccoli

Gör så här

1
Koka upp vatten och salt, gärna med lite smör eller olja i. Lägg i frysta bönor, låt koka upp och sjud ett par minuter. Smaka en böna och kolla om den är lagom. Ta upp med hål­slev. Kyl i kallvatten om du kokar i förväg.

2
Koka nu broccolin i samma sjudande vatten, den kan behöva 4–8 minuter, beroende på tjocklek. Smaka dig fram. Ta sen upp med hålslev.

3
Tips! Vaxbönorna kan ersättas med vit sparris. Den måste dock skalas före kokning.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top