Västerbottenspiccata på ren

Du behöver 2 ägg 300 g västerbottensost, riven vetemjöl 600 g renfilé, putsad och skuren i fyra delar smör 3 dl avorioris 100 g blandsvamp,...


4 portioner

Du behöver

  • 2 ägg
  • 300 g västerbottensost, riven
  • vetemjöl
  • 600 g renfilé, putsad och skuren i fyra delar
  • smör
  • 3 dl avorioris
  • 100 g blandsvamp, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

1
Blanda äggen med lite av osten. Mjöla köttet och doppa bitarna i ostmassan. Bryn köttet och efterstek det i 175 graders ugnsvärme 6-7 minuter.

2
Koka riset enligt beskrivning på förpackningen. Rör ner svampen och löken mot slutet av tillagningen. Rör ner resten av osten. Salta och peppra.

3
Skär upp köttet och servera det till risotton och sallad.


Kommentar:
Vi bjuder på osträtter i massor – duka upp en buffé med rätterna nedan!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top