Västerbottensparfait med ljumma hjortron

Du behöver 3 st äggulor 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 100 g västerbottensost grovriven 3 dl vispgrädde 1.5 dl hjortron 3 msk strösocker Gör...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g västerbottensost grovriven
  • 3 dl vispgrädde
  • 1.5 dl hjortron
  • 3 msk strösocker

Gör så här

1
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker hårt. Blanda ner osten i äggpöset. Vispa grädden till mjukt skum, parfaiten blir torr om man vispar gräddden för mycket, och vänd ner gräddskummet i smeten.

2
Häll parfaitsmeten i en sockerkaksform, eller i portionsglas som tål att stå i frysen. Sätt parfaiten i frysen minst 6 timmar, helst över natten. Ta ut parfaiten cirka 20 minuter före servering så att den mjuknar något.

3
Garnera med hjortron som ljummats med sockret i mikron.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top