Västerbottenpaj med löjrom

Servera kräftorna med knäckebröd, dillsmör, god ost och den läckra lättlagade pajen med västerbottensost. Toppingen med löjrom höjer lyxfaktorn.

Tillagningstid: 40 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 150 g riven Västerbottensost
  • 3 st ägg
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 krm svartpeppar

Till servering

1 dl smetana eller crème fraiche
50 g löjrom
1 st liten röd lök finhackad
1 msk fint skuren gräslök

Gör så här

1

Värm ugnen till 200 grader. Klä en pajform, gärna en större rektangulär, med smördeg. Sprid ut osten i skalet. Vispa ihop ägg och grädde med svartpeppar och häll blandningen över osten, det ska inte bli en så tjock paj.

2

Grädda i cirka 30 minuter eller tills fyllningen stannat helt. Låt svalna i 10–15 minuter eller längre.

3

Toppa pajen med klickar av smetana, löjrom, rödlök och gräslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top