Vårrullar på wokgrönsaker

Du behöver 1.5 dl basmatiris (basmati) 2 msk riven kokos 2 msk rapsolja 350 g wokgrönsaker frysta 1 msk vatten 0.5 tsk salt eller sojasås...


2 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl basmatiris (basmati)
  • 2 msk riven kokos
  • 2 msk rapsolja
  • 350 g wokgrönsaker frysta
  • 1 msk vatten
  • 0.5 tsk salt eller sojasås
  • 4 st vårrullar frysta
  • 3 msk sesamolja eller 1
  • 4 msk ljus sojasås
  • 2 tsk ingefära riven färsk

Gör så här

1
Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Rosta kokosen gyllene i torr wokpanna och lägg över på en assiett.

2
<b>Grönsakerna: </b>Hetta upp olja i wokpannan och lägg i frysta wokgrönsaker. Använd högsta värme. Vänd hela tiden under någon minut tills grönsakerna börjar bli ljumma. Tillsätt vatten. Täck med lock och låt grönsakerna ånga tills de är kokheta. Rör ner salt eller soja. Skeda upp på två tallrikar och täck med folie.

3
<b>Vårrullarna: </b>Mikra under tiden vårrullarna 3 minuter på full effekt tills de är tinade och aningen ljumma. Hetta upp rapsolja och sesamolja eller sesamfrön i wokpannan på högsta värme. Lägg i vårrullarna och vänd dem tills de får färg och frasig yta samt är genomheta inuti. Lägg upp dem på grönsakerna och klipp en såsskåra på toppen. Strö på rostad kokos.

4
<b>Såsen: </b>Gör i ordning varsin liten skål med ljus sojasås som blandas med riven ingefära. Att skeda i vårrullarna från toppen, eller att doppa bitarna i vartefter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top