Varmrökt laxröra på rågbröd

Du behöver 150 g färskost av philadelphiatyp 3 msk vispgrädde 150 g varmrökt lax skinn- och benfri 1 tsk citronsaft salt svartpeppar 3 msk röd...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 150 g färskost av philadelphiatyp
  • 3 msk vispgrädde
  • 150 g varmrökt lax skinn- och benfri
  • 1 tsk citronsaft
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 msk röd stenbitsrom
  • 4 skiva rågbröd
  • 2 msk gräslök finklippt, eller dill
  • 1 st citron små bitar

Gör så här

1

Lägg färskost och grädde i en matberedare monterad med kniv och mixa ihop. Tillsätt laxen delad i små bitar och mixa.

2

Smaka av laxkrämen med citronsaft, salt och peppar. Blanda i rommen för hand.

3

Stansa ut brödrundlar 8–10 centimeter i diameter. Bred laxkrämen på rundlarna. Garnera med gräslök och citron-bitar.


Kommentar:
Det här är en fin förrätt som du snabbt svänger ihop. Kombinationen färskost och rökt lax är synnerligen lyckad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top