Du behöver
- 125 g varmrökt lax
- 75 g färskost
- 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet och några droppar saft
- 8 st finn crisp
Topping
picklad rödlök se recept längre ner
gräslök finskuren
smörgåskrasse
citronskal finstrimlat
svartpeppar nymalen
Gör så här
Dra skinnet av laxbiten och ta bort det mörka köttet på baksidan. Gaffla ihop laxen med färskost och citronskal och smaka av med några droppar citronsaft.
Bryt varje finn crisp i 2 bitar, bred på laxröra och toppa med picklad rödlök, gräslök, smörgåskrasse och citronskal. Avsluta med några tag med svartpepparkvarnen.
Tips Picklad rödlök: Koka upp 1/2 dl ättika (12 %), 1 dl strösocker och 1 1/2 dl vatten i en kastrull. Skala och dela en rödlök och skiva den tunt, gärna på mandolin. Lägg löken i den kokheta lagen och låt svalna. Förvaras i kylskåp.
Bjud på salta snittar till glöggen, finn crisp toppad med varmrökt laxröra och picklad lök och smörstekt baguette med svampröra och västerbottensost.