Varmrökt lax, räkor med tillbehör

Du behöver 1 kg lax ca 1 kg varmrökt 800 g räkor ca 800 g med skal Gör så här Värm gärna laxen i 100...

Tillagningstid: 10 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 kg lax ca 1 kg varmrökt
  • 800 g räkor ca 800 g med skal

Gör så här

Värm gärna laxen i 100 grader varm ugn i cirka 10 minuter. Lägg upp räkorna i en skål. Servera lax och räkor med tillbehör.


Kommentar:
Till laxen passar friskt vitt vin med bra fyllighet, arom av tropisk frukt och en aning ekfat, gärna från Chile.
Budget: 2075 Casillero del Diablo Chardonnay, 79 kronor.
Lite dyrare: 6522 Cono Sur Single Vineyard Chardonnay, 95 kronor.
Alkoholfritt: Sval citron- och limedryck.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top