RECEPT FRÅN IK

Värmande curry med kikärter

Av .

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st lök
  • 1 st morot
  • 0.5 st squash (ca 175 g)
  • rapsolja att steka i
  • 1.5 msk currypulver
  • 2 st paket kikärtor (760 g)
  • 250 ml havregrädde
  • salt
  • 1 näve färsk spenat
  • 5 st cocktailtomater
  • ris nykokt

Gör så här

1
Skala och hacka
2
löken, skala och fintärna
3
moroten, tärna squashen.
4
Fräs grönsakerna i olja tills de är mjuka, cirka 4 minuter. Tillsätt curry.
5
Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Rör ner kik-ärtor och havregrädde och låt puttra i fem minuter. Smaka av med lite salt.
6
Skölj spenaten och dela på de största bladen. Halvera
7
tomaterna.
8
Lägg spenat och tomater i grytan.
9
Servera med ris till.

Recept // Fler ärtor, bönor & linserrecept