Varma vitlöksräkor

Du behöver 500 g räkor med skal 4.5 st tomater skållade skalade 2.5 st vitlöksklyftor skalade fetaost ca 50 g 1.5 msk olivolja 0.5 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 4.5 st tomater skållade skalade
  • 2.5 st vitlöksklyftor skalade
  • fetaost ca 50 g
  • 1.5 msk olivolja
  • 0.5 dl persilja hackad
  • salt ca 2 krm
  • 1.5 krm svartpeppar

Gör så här

1
Skala räkorna och lägg dem i kylen så länge.

2
Skär/hacka tomaterna i rätt stora bitar. Finhacka vitlöken. Hacka eller smula fetaosten.

3
Värm oljan i en låg vid kokpanna. Tillsätt och fräs tomathacket med vitlökshacket i oljan på ganska svag värme några få minuter. Strö över persilja, salt och peppar. Låt blandningen sjuda sakta under lock tills den börjar tjockna lite.

4
Rör i de skalade räkorna och den finfördelade fetaosten, som nu ska smälta i den varma blandningen. Men låt den inte koka så att räkorna blir sega.

5
Rör om. Klart att servera vitlöksräkorna varma. Med rostade och kantskurna vita brödskivor, skurna i tre, fyra delar.


Kommentar:
Fler exempel på entrérätter hittar du om klickar på länkarna nedan!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top