Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 4.5 st tomater skållade skalade
  • 2.5 st vitlöksklyftor skalade
  • fetaost ca 50 g
  • 1.5 msk olivolja
  • 0.5 dl persilja hackad
  • salt ca 2 krm
  • 1.5 krm svartpeppar

Gör så här

1
Skala räkorna och lägg dem i kylen så länge.
2
Skär/hacka tomaterna i rätt stora bitar. Finhacka vitlöken. Hacka eller smula fetaosten.
3
Värm oljan i en låg vid kokpanna. Tillsätt och fräs tomathacket med vitlökshacket i oljan på ganska svag värme några få minuter. Strö över persilja, salt och peppar. Låt blandningen sjuda sakta under lock tills den börjar tjockna lite.
4
Rör i de skalade räkorna och den finfördelade fetaosten, som nu ska smälta i den varma blandningen. Men låt den inte koka så att räkorna blir sega.
5
Rör om. Klart att servera vitlöksräkorna varma. Med rostade och kantskurna vita brödskivor, skurna i tre, fyra delar.

Kommentar:
Fler exempel på entrérätter hittar du om klickar på länkarna nedan!


Recept // Fler skaldjurrecept