Du behöver

  • 8 skiva formfranska
  • 1 st rödlök
  • 1.5 tsk råsocker eller muscovadosocker
  • 1 st lime saften
  • 1 st röd chili
  • 2 msk rapsolja
  • Röra

  • 2.5 st salladslökar
  • 0.5 st kruka koriander
  • 1 st krossade tomater (cirka 400 g)
  • 1 st lime det yttersta finrivna skalet
  • 1 st tacokrydda eller fajitakrydda
  • 1 msk kapris hackad
  • 1 st majs avrunnen
  • 1 st kidneybönor (285 g), sköljda och avrunna
  • 1 st ost (150 g), riven
  • 2 st burkar tonfisk i olja, avrunnen

Gör så här

1
Rosta brödskivorna lätt och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
2
Skala och skiva rödlöken och blanda den med sockret och lime-
3
saften. Dela, kärna ur och hacka chilifrukten. Blanda det hackade med oljan.
4
Sätt ugnen på 175 grader.
5
Skala och skiva salladslöken. Hacka koriandern. Blanda salladslök, koriander (spara lite koriander till garneringen), tomater, limeskal och texmexkrydda i en bunke. Blanda i kapris, majs och bönor och hälften av osten. Vänd försiktigt ner tonfisken delad i mindre bitar.
6
Toppa de lättrostade brödskivorna med tonfiskröran och resten av osten. Gratinera mackorna i mitten av ugnen 5–10 minuter, eller tills allt är genomvarmt. Garnera med rödlöken, pepparfrukten och den sparade koriandern.

Recept // Fler fiskrecept