Varma mackor med kassler och majs

Du behöver 2 dl kesella (10 %) 4 msk sweet chilisås 0.5 tsk salt 200 g kassler tärnad 4 st salladslökar strimlade 1 st burk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl kesella (10 %)
  • 4 msk sweet chilisås
  • 0.5 tsk salt
  • 200 g kassler tärnad
  • 4 st salladslökar strimlade
  • 1 st burk majs (150 g)
  • 16 skiva vitt formbröd

Tillbehör

grönsallad

Gör så här

1
1 Blanda kesellan med sweet chili och salt. Rör ner kassler, lök och majs.

2
2 Fördela röran på halva mängden bröd och täck med resten av skivorna. Tryck ihop.

3
3 Grädda mackorna i smörgåsgrill eller i våffeljärn.

4
4 Servera smörgåsarna som tre­kanter tillsammans med grön­salladen.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 500
Fett 15 g
Kolhydrater 25 g
Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top